Wonen in Esch

Proef de Brabantse gezelligheid
In het pittoreske dorpje Esch proeft u gelijk de Brabantse gezelligheid. In het dorpshart vindt u volop leuke stekjes voor een hapje of een drankje. Op het Marktplein staat de bekende Essche Bierpomp, waarmee het dorp alle nieuwe bewoners tijdens het jaarlijkse Bierpompfeest op Hemelvaartsdag trakteert op een goudgeel schuimend welkomstbiertje. Uiteraard viert men in Esch carnaval, waarbij het dorp wordt omgedoopt tot Oggelvorsenpoel.
Alles in de buurt
Esch ligt centraal tussen diverse Brabantse steden. In nog geen halfuurtje rijden bent u in de binnenstad van Den Bosch, Tilburg of Eindhoven. Tegelijkertijd geniet u in Esch van de rust en de ruimte van het Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen. Deze ‘Sahara van het Zuiden’ betovert u ieder jaargetijde met prachtige stillevens.

Uw nieuwe woonplaats telt ruim tweeduizend inwoners, waarmee Esch een klein maar levendig dorp is. U vindt hier een buurtsuper, een basisschool, kinderopvang, een huisarts, tandarts, een fanatieke voetbalclub, een gezellige tennisvereniging, een dorpshuis en een haventje. Die laatste vormt het perfecte startpunt voor een dag vol plezier op het water.

PROJECT
LOCATIE